Na završnom turniru prvog izdanja Lige nacija, koji će se od 5. do 9. lipnja održati u Portugalu, suci će koristiti Video Assistant Referees (VAR), objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

U srijedu se u Portu u prvom polufinalnom susretu sastaju Portugal i Švicarska, a dan kasnije će u Gimaraesu igrati Engleska i Nizozemska. Susret za 3. mjesto i finale na rasporedu su 9. lipnja.

"Nikada nećete dobiti sustav koji je sto posto siguran, ali ključne odluke su bile jasne i u pravu," poručio je izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate, prenosi Hina.

S njim se složio i nizozemski izbornik Ronald Koeman.

"VAR je dobra pomoć kako bi nogomet bio pravedniji i većina grešaka će biti ispravljena. To je naravno, dobra stvar", kazao je Koeman dodavši: "Međutim, moramo shvatiti da će razgovori i dalje postojati, jer često možete tumačiti akcije na više načina. Ja sam za to da VAR rješava samo velike, očite probleme, a ne da traga za potencijalnim pogreškama".

Pobjednik Lige nacija dobit će 10,5 milijuna eura, drugo mjesto donosi devet milijuna eura, nagrada za treće mjesto je osam, a četvrto sedam milijuna eura.