Spasioci Saveza gorskih službi spašavanja (GSS) u BiH, ekipe Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Stolac, policija, rodbina i mještani pet dana su na području Stoca bezuspješno tragali za Zijadom Smailhodžić (50), čiji je nestanak policiji prijavljen u utorak, piše Stolac.co.

Nakon što su iscrpili sve mogućnosti na terenu, ekipe su donijele odluku da privremeno obustave potragu. 

Nesretna žena, koja je, inače, psihički oboljela, nestala je u noći s 18. na 19.03. , a posljednji put je viđena u samom Stocu, nedaleko od svoje kuće. Spasioci su proteklih dana pretraživali kanjon rijeke Bregave, uže gradsko područje, brda iznad Stoca, kao i pravce prema Ošanićima, Žegulji i Neumu, Bregave i kopnenih zona, po strmom, klizavom i stjenovitom terenu s gustom vegetacijom.

Međutim, potraga nije dala rezultate niti su nađeni neki tragovi.

''U subotu smo pokrili prilično veliki teren, a minski sumnjiv teren smo snimali dronovima. Trenutno smo iscrpili sve mogućnosti. Ostaje opcija da je nestala žena zalutala daleko ili da je završila u vodi. Nekoliko dana napravit ćemo pauzu s potragom, ali ćemo pratiti stanje s vodostajem Bregave i, čim padne, izaći ćemo ponovo na teren'', kazao je Zdenko Marić, predsjednik GSS u BiH.