Ministrica civilnih poslova u Vijeću ministara Ankica Gudeljević rekla je da će ovo ministarstvo preduzeti sve kako bi donacija Hrvatske u cjepivu protiv virusa korona bila realizirana u najkraćem roku.

Gudeljević je na sastanku sa ministrom vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom izrazila zadovoljstvo zbog namjere Hrvatske da donira BiH određene količine cjepiva protiv virusa korona.

Gudeljević je informirala Radmana o aktualnoj situaciji u vezi sa nabavkom cjepiva, te ukazala da program Covax nije ispunio očekivanja, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova u Vijeću ministara.

Prema njenim riječima, to je razlog što su intenzivirane aktivnosti nabavke cjepiva kroz mehanizam EU, a u međuvremenu su izuzetno značajne donacije prijateljskih zemalja.

U razgovoru je posebno naglašena želja da se dobri odnosi dvije zemlje unaprijede u svim područjima, a Gudeljević je dodala da u područjima u kojima djeluje njeno ministarstvo postoje velike mogućnosti za dalji napredak suradnje i otvaranje novih modela.

''Znanost, kultura, obrazovanje, sport su područja u kojima je prirodno da postoji suradnja dvije zemlje. Na nama je da prijateljske veze stanovnika BiH i Hrvatske institucionalno dižemo na još veću razinunivo'', istakla je Gudeljević.