Danas se očekuje više oblačnosti u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U većem dijelu Bosne malo do umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 stupnjeva, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stupnja.

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog, mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno posvetiti više pažnje odijevanju, danju će temperature porasti i bit će ugodnije, uz više sunca, prikladno za boravak na otvorenom.

Sa noćnim satima ponovo će biti svježije, stoga bi kronični bolesnici trebali biti oprezniji, umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

U petak, 22. listopada 2021., u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu i pljuskove. Jače padaline tijekom noći na subotu.

Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stupnjeva.

U subotu, 23. listopada 2021., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima postupno slabljenje i prestanak padalina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 7 i 12 stupnjeva, na jugu zemlje od 14 do 18 stupnjeva.