Sljedećih dana, točnije u razdoblju od 19. do 23. kolovoza, dotokom osjetno svježijeg zraka na zagrijanu i vlažnu podlogu nad našim dijelom Europe očekuje se sve nestabilnija atmosfera, koja će ponegdje veoma burno reagirati.

Sutra već tijekom dana nad sjevernim i srednjim dijelom Jadrana, sjeverozapadnim i zapadnim središnjim i istočnim dijelom kopnene Hrvatske, većim dijelom sjeverozapadne, zapadne, zatim dijela srednje i sjeverne i sjeveroistočne Bosne očekuje se jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu.

Pri tome je velika vjerojatnost lokalnog jačeg olujnog nevremena uz obilniju kišu, grad (tuču), prolazno vrlo jak i olujni vjetar, jaku grmljavinu i mogućnost bujičnih poplava.

Upozorava se na mogućnost pojave pijavica uz obalu sjevernog i srednjeg dijela Jadrana kao i pojave tornada u gore navedenim područjima.

U drugome dijelu sutrašnjeg dana, zatim noć na subotu i u dane vikenda upozorava se na mogućnost jačeg olujnog nevremena uz obilnije pljuskove, grad (tuču), jaku grmljavinu, prolazno jak i olujni vjetar i za veći dio Hercegovine.

U područjima gdje padnu velike količine kiše za kratko vremensko razdoblje, formirati će se opasne bujične poplave – stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.