Facebook je u četvrtak predstavio novi izgled Messengera, čiji je dizajn sada ponovno fokusiran na njegovu osnovnu svrhu, a to je pisanje i slanje poruka. Otkako je Messenger postao odvojena aplikacija od Facebooka, postepeno mu se dodavalo sve više svojstava – od igara do video priča – što je donekle skretalo pažnju korisnika i otežavalo praćenje poruka, a nadogradnja koja će se provoditi ovaj tjedan znatno pojednostavljuje njegovo grafičko sučelje, piše Telegram.hr.

Novi početni ekran Messengera dizajniran je s ciljem da korisnicima bude početna točka za komuniciranje sa svim bitnim ljudima i poslovima koje prate. Sve ranije opcije su i dalje tu, ali su drukčije raspoređene. Pri vrhu ekrana nalaze se tri taba: Messages, Active, and Groups (poruke, aktivni korisnici i grupe). Messenger Day, odnosno, privremeni dnevni video korisnika, smješten je ispod ta tri taba.

Poruke su postavljene po sredini ekrana. Pri dnu aplikacije nalaze se dodatna četiri taba: Home, Calls, People i Games (početna stranica, pozivi, kontakti i igre). Facebook je najavio kako će uskoro dodati i peti tab, Discover, koji će korisnicima sugerirati koje bi ih stranice mogle zanimati, i koga bi mogli dodati za prijatelja.

Za slučaj da niste primijetili novu objavu među tabovima koje pratite, uz taj tab pojavit će se crvena točka kao indikator da ste nešto propustili. Primjerice, ako niste otvorili poruku, pojavit će se crvena točka uz Home tab. Ako ste propustili poziv, crvena točka će se pojaviti kraj taba Calls. Facebook je najavio kako će nova nadogradnja postati dostupna za iOS i Andorid uređaje tijekom ovog tjedna, na svim tržištima diljem svijeta.