WhatsApp kanali su još jedna zanimljiva, ali i potreba značajka najpopularnije chat aplikacije na svijetu.

Mnogi su vjerojatno već čuli za Telegram kanale, po kojima je ovaj u zadnje vrijeme postao iznimno popularan. Upravo zato Meta, krovna kompanija WhatsAppa, u zadnje vrijeme uvodi sve više novosti u svoju najpopularniju aplikaciju.

Što su WhatsApp kanali?

Prema informacijama koji dolaze iz WhatsApp Betalaba, kanali su trenutno u beta fazi razvoja. WhatsApp kanali će donijeti mogućnost grupiranja korisnika u određene skupine, ali za razliku od ”grupa”, u kanalima ne moraju nužno biti vidljivi korisnički brojevi ili imena. Kanali će se moći kreirati po želji korisnika, koji će ih moći nazivati, dakle po uzoru na Telegram kanale, piše Mob.hr.

Svatko će moći kreirati vlastiti kanal, koji će se baviti određenom temom, a kreator će putem linka moći pozvati ostale korisnike da se pridruže njegovom kanalu kako bi pratili konverzacije i u njima sudjelovali. U ovom trenutku se spominje brojka od maksimalno 1.500 pratitelja unutar jednog kanala, no to ograničenje možda vrijedi za beta verziju.

Unutar kanala također neće biti vidljiv ni status korisnika, a oni će umjesto imena ili broja moći koristiti ”handle”, odnosno nadimak.

Kanali također mogu biti privatni ili javni, a o tome odlučuje kreator svakog pojedinog kanala. U slučaju da je kanal privatan, njemu neće biti moguće pristupiti bez pozivnice.

Kad će WhatsApp kanali biti dostupni?

U ovom trenutku nema konkretnih informacija kad će kanali izaći iz beta faze testiranja, no neki nagađaju da bi se to moglo dogoditi u sljedećih mjesec ili dva, što temelje na dosadašnjoj praksi betalaba, odnosno količini vremena koja mu treba da neku značajku ponudi u konačnoj verziji, piše Mob.hr.