Stiže nam drastična promjena - nestabilne vremenske prilike prognoziraju se u narednih 15 dana, priopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Očekuje se veliki pad temperatura zraka uz maksimalne vrijednost od 29 stupnjeva - čak i u najtoplijim dijelovima zemlje.

Kako su naveli meteorolozi, padaline koje se očekuju u vidu pljuskova, lokalno većeg intenziteta uz pojavu grada izglednije su u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim predjelima Bosne, dok se u ostalim krajevima očekuju umjerenije padaline. U Hercegovini, kratkotrajna nestabilnost izgledna je samo do sredine tjedna, nakon čega slijedi stabilniji period bez padalina.

''Očekivane temperature zraka od 3. do 9. kolovoza nešto su niže nego u proteklom periodu. Jutarnje temperature prognoziraju se od 13 do 18 °C u Bosni i 18 do 23 °C u Hercegovini. Dnevne temperature u Bosni kretat će se između 19 i 24 °C, u Hercegovini između 24 i 29 °C.

Blagi porast temperatura zraka izgledan je od 10. kolovoza s najnižim jutarnjim u Bosni od 15 do 19 stupnjeva, a u Hercegovini od 19 do 24 °C i najvišim dnevnim temperaturama zraka u Bosni do 34, u Hercegovini do 37 °C'', priopćeno je.

Podsjećamo, u proteklih nekoliko dana u južnim krajevima države temperature zraka dosezale su i 40 stupnjeva Celzijusa, prenosi N1.