Do sada smo imali prilike uživati u lijepim proljetnim danima, međutim sljedećih dana morat ćemo se pripremiti na totalno drugačiju, više jesensko – zimsko vrijeme.

Sutra, zatim tijekom pondjeljka i utorka zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a duž obale Jadrana u Hercegovini i Crnoj Gori umjerena i jaka, povremeno olujna bura.
 
Temperature će drastično pasti, tako da se treba očekivati veliki temperaturni šok, jer bi u mnogim dijelovima regije razlika današnjih i temperatura idućih dana biti ogromna, između 15 i 20 lokalno, a više stupnjeva.

Sljedeće upozorenje vrijedi za snježne oborine, osobito u gorskim dijelovima regije, tako da bi između sutrašnjeg dana i četvrtka u gorskim dijelovima, ponajprije Bosne, Srbije i Crne Gore mogle pasti velike količine snijega.

Potencionalne akumulacije snijega iznosile bi od 15 do 40 cm!

Upozorenje za sniježne oborine vrijedi za kopneno područje Hrvatske, zatim za Bosnu, sjever Crne Gore i Hercegovine, veći dio Srbije, zapadne, sjeverozapadne i sjeverne Makedonije.

U ovim područjima se može akumulirati od 3 do 20, lokalno do 30 cm snijega.

Svakako treba upozoriti da bi u područjima u kojima bude vedrija noć, opasnost od umjerenih i jakih mrazeva mogla biti velika.

Ne spremajte zimsku odjeću i ne opuštate se, jer će uskoro ožujak pokazati koliko je zaista lud – zaključuje u objavi prof. Zoran Zadro, urednik facebook stranice Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.