Politička kriza u Makedoniji je na vrhuncu. Cijeli dan traju neuspješni pregovori premijera Gruevskog i ujedinjene oporbe koje je organizirao američki veleposlanik.

Oporba i dalje traži bezuvjetnu ostavku Gruevskog, formiranje prijelazne vlade i hitne prijevremene izbore, međutim Gruevski niti ne pomišlja na ostavku.

Za sutra je najavljen najveći prosvjedni skup u povijesti Makedonije, očekuje se čak 100.000 ljudi, a atmosfera uoči tog skupa je blago rečeno paranoična.

Naime, makedonska policija je već sad blokirala samo središte Skoplja, ne mogu proći ni biciklisti ni pješaci, a da ne govorimo o automobilima, pitanje je kako će se to sutra odvijati.

Velik je problem i što je za ponedjeljak najavljen i prosvjed pristaša Nikole Gruevskog i sada svi strahuju da ne dođe do međusobnom sukoba. Prosvjednici oporbe koji sutra ovdje dolaze najavili su da se neće maknuti s ovog mjesta sve dok Gruevski ne podnese ostavku.

On je navodno zabranio svim autoprijevoznicima u Makedoniji da prijevoze prosvjednike iz drugih gradova. S obzirom da znamo da Gruevski apsolutno kontrolira tajne službe i policiju, svi strahuju da bi sutra u Skoplju moglo biti velikih nereda, piše Dnevnik.hr.