Bivši direktor HT-a Mostar Stipe Prlić dobio je otkaz u tvrci koju je godinama vodio. Nova uprava odlučila se prije nekoliko dana za ovaj potez zbog afere Gibraltar u kojoj se Prlić s još nekoliko osoba sumnjiči za kriminalne radnje unutar spomenute tvrtke, a HT Eronet je zbog toga trpio milijunske štete. Također, kako neslužbeno doznaje Prvi.tv, Prlić je dobio otkaz i zbog izuzetno loših poslovnih rezultata koje je HT Mostar ostvarivao u njegovom mandatu.

Naime, HT Mostar je jedini telekom operater na ovim prostorima koji je bilježio gubitke u svom poslovanju. I sve se to događalo za vrijeme Prlićeve vladavine. Pored Prlića, otkaz je dobila još jedna osoba, ali njezino ime za sada nije priopćeno.

- Što se tiče špekulacija u javnosti da su neki zaposlenici HT-a Mostar dobili izvanredni otkaz, ono što mi u ovom trenutku možemo potvrditi, jest sljedeće: Budući da je Interna kontrola u svome radu utvrdila određene nepravilnosti, Uprava HT-a d.d. Mostar, na svojoj je zadnjoj sjednici održanoj u petak, 27.11. 2015., donijela Odluku o otkazu Ugovora o radu za dvije osobe. Sadašnja Uprava HT-a d.d. Mostar, posvećena je radu i stabilizaciji poduzeća koje je naslijedilo dosta lošu poslovnu situaciju od prethodne Uprave - priopćili su za Prvi.tv iz HT-a Mostar.