Stipe Miočić više nije prvak u teškoj kategoriji, a bez pojasa je ostao nakon što je pretrpio težak nokaut od Daniela Cormiera u prvoj rundi

Daniel Cormier drugi je borac koji je držao istovremeno dvije UFC titule. Osim toga, drugi je u povijesti koji je držao titulu u dvije najteže kategorije elitne MMA promocije te prvi i jedini koji ih je držao u istom trenutku. Do toga je došao nokautom protiv Stipe Miočića u prvoj rundi.

Nema se što reći na ovu borbu osim da je bila sjajna, prepuna sadržaja, no također i prekratka. Naravno, teško je opisati i razočaranje koje smo doživjeli porazom Stipe Miočića, no ovog puta pobijedio je bolji borac, borac koji se taktički kvalitetnije pripremio i koji je na kraju napravio upravo ono što je najavio da će učiniti, piše Tportal.hr.

Cormier je uspio proći kroz svoje loše otvaranje borbe te je u drugoj polovici prve runde uvukao Stipu Miočića u svoj mlin te ga završio.

Inače, borbu je Miočić započeo šampionski. Uzeo je sredinu kaveza i time je odmah pokazao tko je nositelj teškaškog pojasa i tko je u ovu borbu ušao s ciljem da taj pojas četvrti puta obrani.

I kako je sve krenulo, izgledalo je da je na pravom putu da u tome i uspije. Vrlo brzo je Miočić doveo Cormiera uz ogradu, gdje ga je pogađao čistim udarcima, ali prvak poluteške kategorije pokazuje koliko mu je čvrsta brada. Dobro je Stipe radio i koljenima te se činilo kako borbu u potpunosti ima pod svojom kontrolom. Ipak, sredinom runde Miočić upao je u probleme.
 


Naime, Cormier je otvorenom rukom pogodio Miočića u oko te došao i od kratkog prekida. Nije to bio namjeran potez Cormiera, ali taj je prekid bio dovoljan da se Stipu izbaci iz ritma. Nakon što se borba nastavila, akcija je bila na sredini, gdje su obojica udarala, no čini se da je Cormier sada doveo borbu tamo gdje je htio.

Unatoč tome što je vjerojatno trebao izaći iz takvih razmjena, Miočić je nastavio primati udarce te svojima pogađati Cormiera i bilo je jasno kako bi u takvom odnosu snaga jedan mogao pasti. Nažalost, to je bio dosadašnji teškaški prvak.

Tijekom jednog klinča, Cormier je taktički izvlači unazad i odmah vukao desni kroše koji je sjeo direktno na bradu Miočića i bio je to nokaut. Službeno, 27 sekundi prije kraja runde.
 
 

Teško je dodati nešto konkretno na ovo, osim činjenicu kako je Miočića naslova prvaka koštao njegov agresivan stil. Istina, taj stil mu je donio naslov prvaka i tri obrane, no protiv borca Cormierova inteligencije ipak je trebalo malo više taktizirati i izbjegavati otvorene izmjene.

Možda je Miočić mislio da ga ima, da je blizu nokauta. To bismo trebali saznati ukoliko Miočić u idućim danima odluči prokomentirati ovu borbu i objasniti što se zapravo dogodilo.

Pobjeda Daniela Cormiera čista je i zaslužena te je njemu jednostavno potrebno čestitati. Uistinu je jedan od najvećih ikad. A Stipe će se vratiti, u to nema sumnje i taj pojas ponovno može biti njegov. No, ipak će sada morati pričekati neko vrijeme.