Zahvaljujući novoj funkciji Google Lens za identifikaciju problema s kožom, možete identificirati osipe i dobiti preliminarne informacije o stanju kože jednostavno pomoću svog pametnog telefona.

Za one koji ne znaju što je to, Google Lens je program za prepoznavanje slika koji je razvio Google, a koji koristi neuronsku mrežu za vizualnu analizu objekata i prikaz relevantnih informacija o njima.

Kada kameru pametnog telefona usmjerite prema objektu, Google Lens ga pokušava identificirati čitanjem crtičnih kodova, QR kodova, naljepnica i teksta te pruža odgovarajuće rezultate pretraživanja i informacije.

Na primjer, ako uokvirite oznaku koja sadrži podatke o Wi-Fi mreži, Google Lens se može automatski povezati s njom.

Kako funkcionira Google Lens Skin Identification

Google Lens također je integriran u aplikacije Google Photos i Google Assistant, omogućujući, primjerice, prepoznavanje biljaka i insekata, piše novilist.hr.

Očito je umjetna inteligencija ta koja čini da ovaj program funkcionira, a sada je implementirana i mogućnost prepoznavanja raznih problema sa kožom.

Google Lens Skin Identification koristi AI i računalni vid za pružanje uvida u kožne probleme kao što su osip, iritacije, mrlje, madeži i drugo.

Sve što trebate učiniti je fotografirati dotično područje svojim fotoaparatom.

Algoritam Google Lens zatim analizira sliku kako bi identificirao značajke i vizualne obrasce povezane s poznatim problemima kože.

Nakon što je analiza dovršena, Google Lens pruža informacije o identificiranom problemu kože, kao što su opisi, mogući uzroci i preporuke za liječenje.

Ni na koji način nije namijenjena zamjeni medicinskog pregleda

Jasno, kao što sam Google ističe i kao što također ponavljamo, Google Lens Skin Identification ni na koji način nije zamišljen da zamijeni medicinski pregled.

Međutim, funkcija vizualnog pretraživanja Google Lensa omogućuje mu da djeluje kao alat za preliminarni pregled kože.

Također može pomoći da korisnici postanu svjesniji različitih problema s kožom i promicati važnost dermatološke njege u sprječavanju nastanka ozbiljnih bolesti kao što je kožni melanom (rak kože).

(www.jabuka.tv / Foto: cottonbro)