Carinici Srbije su 31. ožujka spriječili pokušaj krijumčarenja 20.000 cigareta preko graničnog prijelaza Gostun, priopćila je danas Uprava carina.

 Riječ je o akciji carinika iz Odjela za suzbijanje krijumčarenja koji su nekih sat vremena iza ponoći zaustavili autobus bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

 U pitanju je putnički autobus koji prometuje na redovitoj liniji Herceg Novi - Banja Luka, koji je tim carinika zaustavio, a potom i započeo detaljan pregled.

 Kako bi doprli do mjesta u kojem je bilo skriveno čak 20.000 cigareta i to 15.000 marke Merilyn i 5.000 marke Trocadero, carinci su morali skidati blatobrane iznad prednjeg lijevog kotača.

 Dva dana ranije, odnosno 29. ožujka, spriječen je pokušaj krijumčarenja 1.320 cigareta preko graničnog prijelaza Gradina u Srbiju.

 Carinici su cigarete pronašli u putničkom vozilu "volvo", austrijskih registarskih oznaka kojim je putovao 33- godišnji državljanin Austrije, turske nacionalnosti u Austriju, navodi se u priopćenju.

 Cigarete i to 180 marke Davidoff, 580 Marlboro i 560 Parliament aqua blue bile su skrivene u bočnim stranama prtljažnog dijela vozila i ispod tapacirunga, javlja Tanjug.