Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna dao veliki intervju za engleski Daily Mail. Srna je dugo vremena živio u Ukrajini, ne tako davno prije dvije godine je preuzeo posao sportskog direktora Shakhtar Donetska. Nakon početka rata Srna je jedno vrijeme boravio u Hrvatskoj, ali se sada odlučio vratiti u Ukrajinu.

"Živim dulje u Ukrajini nego što sam živio u Hrvatskoj. Ja sam sada Ukrajinac. Ponosan sam što živim ondje i siguran sam da ću ondje biti i u budućnosti. Ukrajinci su nevjerojatni, pozitivni ljudi. Nikad nisu učinili ništa nažao drugima. Znam koliko pate i samo žele živjeti u miru. Predsjednik Ukrajine i svi oko njega su heroji. Za mene je Ukrajina već pobijedila, ali nadam se da će i rat uskoro završiti" pričao je Srna koji se dotakao i Shakhtara.

Momčadi koja ima 13 naslova prvaka Ukrajine, jednako toliko Kupova, uz jedan Kup UEFA. Od 2014. godine, Donetsk je snažno uporište proruskih separatista, momčad se već tada preselila u Kyiv, ostavivši iza sebe Donbass Arenu, stadion koji je ugostio polufinalnu utakmicu Europskog prvenstva između Portugala i Španjolske, stadiona vrijednog 300 milijuna eura. Kako se danas stvari razvijaju pitanje što donosi budućnost u Ukrajini, što će biti sa Shakhtarom?

"Ovaj klub je dvaput izgubio svoj dom. Nećete naći nijednu drugu momčad koja je čak dvaput izgubila dom u osam godina. Kad smo izgubili Donbass Arenu, izgubili smo navijače i svoj grad. Izgubili smo svoju kuću.Moramo znati i da nije dovoljno samo pričati, moramo pomoći. Moramo učiniti sve da zaustavimo agresora u Ukrajini. Ukrajina nije u ratu 44 dana, nego osam godina. Gubimo puno toga i trebamo svijet koji će stati uz nas i napraviti nešto konkretno, ne samo pričati”, poručio je Srna