Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je javni natječaj za dodjelu stipendija studentima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, za akademsku godinu 2022./2023.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za akademsku godinu 2022./2023. značajno povećao broj i iznos stipendija te će se studentima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Hrvatske, dodijeliti 1150 stipendija za akademsku godinu 2022./2023.

Od ukupnog broja 300 stipendija dodijelit će se za studij u RH (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 60 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) i 850 stipendija za studij u BiH, priopćili su iz Državnog ureda.

Stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 150 EUR.

Pravo sudjelovanja na javnom natječaju imaju studenti, pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, koji su upisani u statusu redovitog studenta na javnim visokim učilištima u RH i BiH.

Prijava na javni natječaj obvezno se podnosi u elektroničkom (sva dokumentacija) i papirnatom obliku (Izjava prijavitelja o točnosti podataka, ovjerena potpisom studenta/ice, izvornik).

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je od 21. prosinca 2022. do 20. siječnja 2023. godine.

Poveznica na E-natječaj: https://eprijave-hrvatiizvanrh.gov.hr/