Vojni sindikat Srbije objavio je u nedjelju da je za izgred na Radioteleviziji Srbije (RTS) u subotu navečer kada su prosvjednici upali u zgradu nacionalne televizije odgovorna i vlast i oporba te je poručio da je vojska uvijek uz narod i vlasti moraju znati da ne smiju silu upotrijebiti protiv naroda, piše Hina

Tijekom 15. po redu prosvjeda "1 od pet milijuna" u Beogradu je u subotu navečer skupina prosvjednika predvođena vođom Pokreta "Dveri" Boškom Obradovićem i jednim od osnivača Saveza za Srbiju Draganom Đilasom ušla u zgradu Radiotelevizije Srbije zahtijevajući da "vrate RTS narodu" i da se izravno uključe u program.

''Bahatost u provociranju naroda kulminirala je sinoć, a emitiranje serije na prvom programu RTS-a u tijeku narodne eskalacije vrhunac je bezobrazluka i poniženja'', kaže se u priopćenju vojnog sindikata.

''Vojska je uvijek narod i ljudi na vlasti moraju da znaju da ne smiju upotrijebiti silu protiv naroda'', navodi se.

''To mora biti jasno ponajprije onima na čelu vojske koji donose važne odluke i koji treba da štite Ustavni poredak, a ne pojedince na vlasti'', navodi se u priopćenju.

Naime, policija je u subotu bavečer jednog po jednog prosvjednika iznijela iz zgrade RTS-a, a predsjednik Aleksandar Vučić sazvao je za nedjelju u podne konferenciju za novinare na kojoj je poručio da neće dopustiti nasillje i da će svi koji krše zakon biti procesuirani.

Istodobno s njegovom konferencijom za novinare ispred zgrade predsjedništva tisuće građana prosvjedovale su protiv njega okružene jakim policijskim snagama  i tražile odlazak s vlasti cijelog državnog vrha i direktora RTS-a.