Policija u Kraljevu ubila je muškarca čiji su inicijali D.J. (32) nakon što je pokušao aktivirati bombu u kući u kojoj je bilo više osoba, među kojima i djece, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

Policija je u srijedu navečer, nakon pokušaja uhićenja D.J., locirala da se u kući u Ulici Božidara Milunovića skriva osumnjičeni koji je prijetio da će baciti bombu zbog čega su policajci bili primorani da upadnu u objekat.

"Jedan od policijskih službenika je prisebnom i brzom intervencijom uspio doći do D.J. prije nego što je bacio bombu, te ga je ubio i tako spriječio daleko veću tragediju u kojoj su mogla stradati djeca i ostali prisutni u kući", navodi se u priopćenju.

Iz policije ističu da je u kući bilo više od 10 osoba, među kojima jedna 18-mjesečna beba, te četvoro djece od šest do 13 godina. "Tu je bila i njegova 15-godišnja djevojka", navedeno je u priopćenju.

32-godišnjak nije želio da se preda ni poslije pregovora sa policijom koja ga je pokušala uhititi zbog prijetnji da će baciti eksplozivnu napravu na policijsku postaju u Kraljevu, ali i zbog sumnje da je tijekom prethodnih nekoliko dana izvršio više teških krađa. On je tom prilikom izvadio ručnu bombu i zaprijetio da će je baciti na policajce.

Nezavisni policijski sindikat Srbije navodi da je D.J. bio na radaru policije tri dana prije nego što je usmrćen.

"Kada je primjetio redovnu patrolu policije na ulici, iz čista mira se dao u bijeg. Pretpostavka je da je sumnjao kako policijski službenici njega traže. Nedugo zatim na svom Facebook profilu objavio je nekoliko fotografija sa ručnom bombom uz prijetnje da će dići u zrak policiju u Kraljevu. Uz to se javio na dežurni telefon i uputio iste prijetnje verbalno. Od tog trenutka je za njim krenula potraga", navodi se.