U vrijeme koronavirusa gotovo svi su na gubitku, pa tako i nogometni klubovi.

Engleska Premier liga je s oklijevanjem ipak morala prekinuti natjecanje te se pridružiti većini liga koje čekaju da se situacija s koronavirusom smiri.

Svakom utakmicom koja se ne odigra klubovi su na gubitku, za klubove iz talijanske lige se štete predviđaju na 700 milijuna eura.

Zato se dogovaraju smanjenje plaća, raskidaju se ugovori koji su prevelik teret klubovima i mnoge druge stvari koje će smanjiti financijske probleme klubovima, piše DailyMail.

Ali u engleskoj Premier ligi ne barata se milijunima nego s milijardama kad su neki klubovi u pitanju.

Tu se prije svega misli na Manchester City, Manchester United, Chelsea i druge…

Igrači u takvim klubovima imaju milijunske godišnje plaće i podrazumijeva se da će to biti malo teže isplatiti uz ovakve gubitke.

Ali tu je i osoblje klubova koji žive od utakmica svojih klubova, i preko tih utakmica dobivaju plaće i honorare s kojima preživljavaju. Kao što možete i zamisliti, ne treba im puno, ali ni to neki klubovi ne žele isplatiti.

U NBA ligi su se igrači morali pobrinuti za to osoblje, od Kevina Lovea do Ziona Williamsona.

U engleskoj Premier ligi većina klubova se pobrinula za to, od Manchester Uniteda do Crystal Palacea, ali ima onih i koji nisu.

Jedan od najbogatijih klubova na svijetu, Manchester City, ne isplaćuje svoje osoblje.

Bogatstvo njihovog vlasnika Šeika Mansoura se procjenjuje na 30 milijardi eura, a ni milijun eura ne treba za pokriti plaće osoblja koje ne prima ništa u vrijeme dok se ne igraju utakmice zbog koronavirusa.

Očekujete od velikih klubova da pomognu, da daju više podrške, ali nisu, rekao je član osoblja koji je očekivao više od kluba kojem financije nikad nisu bile problem, barem kad su nogometaši u pitanju.