Splitska policija identificirala je vozača koji je tijekom noći u središtu grada automobilom oborio mladog prometnog policajca za čiji se život još bore u bolnici, a riječ je o 29-godišnjem Ivanu Božiću za kojim još uvijek intenzivno tragaju.

​Iz policije u utorak tvrde da su identitet muškarca utvrdili te za njim traje intenzivna potraga, a s ciljem da ga što prije uhvate objavili su njegovu fotografiju.

U tom smislu 29-godišnjeg Ivana Božića povezuju da je sat vremena iza ponoći u splitskoj ulici Domovinskog rata crnim Golfom oborio i teško ozlijedio 29-godišnjeg prometnog policijskog vježbenika koji je tamo kontrolirao promet.

​”​U ovom trenutku policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere traganja za osobom.​ ​M​olimo građane, ukoliko uoče muškarca s fotografije, da mu ne prilaze, već o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.​ ​Ukoliko raspolažete s informacijama o osobi ili imate saznanja gdje bi se isti mogao nalaziti, molimo da o tome odmah obavijestite policiju na broj 192​”, poručuju iz policije.

Teško ozlijeđeni policajac vježbenik teško je stradao kada je pokušao zaustaviti crni Golf čiji je vozač, umjesto da uspori i zaustavi se, nastavio vožnju i udario u njega, pri čemu je zadobio teške i po život opasne ozljede.

Liječnici u splitskoj bolnici stabilizirali su mu stanje, ali je još uvijek životno ugrožen i nitko od liječnika ne želi predviđati njegovo daljnje zdravstveno stanje.



Neslužbeno se doznaje kako je u intenzivnu potragu za odbjeglim vozačem uključena cijela Policijska uprava splitsko-dalmatinska, kao i da se pregledavaju sve kamere postavljene po gradu kako bi se utvrdilo u kojem smjeru je Ivan Božić pobjegao.

Pretežno se radi o ozljedama prsnog koša

Kratku izjavu novinarima pred splitskom KBC-om dala je Mileva Frankić, anesteziologinja i intenzivistkinja s intenzivnog odjela, navevši da su tijekom noći primili bolesnika s ozljedama zadobivenima u prometnoj nesreći, a radi se o teškim tjelesnim ozljedama više organskih sustava.

Pretežno se radi o ozljedama prsnog koša, zbog čega pacijent nije priključen na respirator niti koju drugu funkciju kao potporu.

“Nakon dosadašnjih postupaka i mjera intenzivnog liječenja pacijent je sada stabilno, ali još uvijek životno ugrožen”, rekla je Frankić.

Upitana je li nad pacijentom obavljen operacijski zahvat, odgovorila je kako je dosad obavljeno sve što je bilo potrebno, a za prognozu i ishoda ozljeda mladog policajca odgovorila je kako je to “vrlo smjelo ovoga trenutka prognozirati”.

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić ponovila je kako je 20- godišnji policajac, desetak minuta prije 1 sat u noći, u Ulici Domovinskog rata pokušao zaustaviti vozača automobila, no umjesto da se zaustavi, vozač je nastavio prometovati te udario u policajca i oborio ga na tlo, nakon čega je pobjegao.

“Nadamo se da će naš kolega biti dobro i da će se njegovo stanje stabilizirati. Odmah nakon događaja, policijski službenici su izašli na teren, poduzimamo sve mjere i radnje koje su u našoj nadležnosti kako bi utvrdili identitet vozača, kao i podatke o vozilu”, kazala je Lolić.

Prema do sada utvrđenim informacijama u ovom događaju, dodala je, postoje sumnje da je vozač upravljao crnim Golfom.

Zato su iz policije javno objavili fotografiju vozila te zamolili sve građane da, ukoliko imaju bilo kakve podatke o vozilu ili vozaču, odmah ih nazovu na 192 ili dođu u najbližu postaju.



Prometni policajac zadobio je teške i po život opasne kada ga je noćas u Splitu prilikom obavljanja kontrole prometa, udarilo vozilo koje je pokušao zaustaviti, a vozač je pobjegao, priopćila je u izvijestila je u srijedu Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Pregaženje 20-godišnjeg splitskog prometnog policajca se dogodio oko 1 sat u Ulici Domovinskog rata, gdje je policija obavljala nadzor i kontrolu prometa.

Kada je policijski službenik izdao naredbu za zaustavljanja vozila, za sada nepoznati vozač se oglušio na izdanu naredbu, i ne zaustavljajući se niti usporavajući, nastavio je vožnju i udario vozilom u policijskog službenika, te pobjegao s mjesta događaja.

Ozlijeđeni 20-godišnji policijski službenik je odvezen u KBC Split, gdje je utvrđeno da je zadobio teške i po život opasne ozljede te je zadržan na daljnjem liječenju.

O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Na mjestu događaja je obavljen očevid, te je u tijeku kriminalističko istraživanje, naveli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Policija moli sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju.

HINA