Grad Split godinama nije ispunjavao svoju zakonsku obvezu izdvajanja jedan posto proračuna u Vatrogasnu zajednicu. Dug se popeo na devet milijuna kuna, a neplaćanje se prakticiralo još od doba Željka Keruma, moguće i nešto ranije.

Vatrogasna zajednica sudski je morala utjerivati zaostatke. Lani su ovrhom s računa Grada Splita digli gotovo 6 milijuna kuna.

Tajnik Vatrogasne zajednice: Mislim da će se ovaj problem konačno riješiti

Da su postupci u tijeku, potvrdio nam je tajnik Vatrogasne zajednice Milan Barbarić.

"Najvažnije je da je Grad Split sada iskazao volju da se financiranje pojača i mislim da će se ovaj dug konačno riješiti. S prikupljenim sredstavima obnovit ćemo tehniku. Vatrogasna zajednica skrbi o DVD-ovima Žrnovnica, Slatine i Split i imamo 15 vozila, neka su iz 80-ih godina prošlog stoljeća", kaže Barbarić.

Baldasar: Posvetio sam se Javnoj vatrogasnoj postrojbi

Bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar zbog neplaćanja Vatrogasnoj zajednici kažnjen je u upravnom postupku s 15 tisuća kuna.

"Nisam bio upućen u detalje. Ja sam se posvetio Javnoj vatrogasnoj postrojbi, koja je imala dobru opremu, ali premalo ljudi. Sve sam preusmjerio profesionalnim vatrogascima. Krivice ima, ali to osporavamo. Postupak još nije završen. Odvjetnik zastupa mene i grad i ja sam se žalio", kazao nam je Baldasar.