Aktivnosti koje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provodi u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala u BiH i šire bit će prezentirane u specijalnoj emisiji o SIPA-i koja će se u srijedu 07. siječnja u 21 sat emitirati na Hayat TV.

Snimanje emisije koja govori o rezultatima SIPA-e i požrtvovanosti njenih pripadnika traje nekoliko mjeseci, a ekipa Hayat TV i pripadnici SIPA-e uložili su velike napore tijekom snimanja koje je proteklo bez ikakvih problema. U emisiji će biti prikazano doslovno sve, a najzanimljivije za gledatelje će sigurno biti način zaštite svjedoka, prisluškivanja telefona i akcije Specijalne jedinice bez cenzure kakve niste nikada imali priliku vidjeti. U emisiji, Vahidin Šahinpašić, operativac SIPA-e po kojem je nazvana najveća poslijeratna akcija “Lutka” opisuje kako su ga vođe zločinačkih organizacija planirali likvidirati, a u svojoj internoj komunikaciji su nazivali Lutka.

"Na spremnosti i obučenosti pripadnika SIPA-e pozavidjele bi, vjerujte, mnoge svjetske policijske agencije", istaknuo je Veldin Čustović, urednik emisije o SIPA-i.