I daljese traga za nestalom posadom broda Bourbon Rhode koji je proteklog tjedna potonuo na Atlantiku.

Hrvatski kapetan se i dalje vodi pod nestalima

Među nestalima je i Dino Miškić, Šibenčanin koji je bio kapetan broda.

Prema posljednjim informacijama, pronađena su tri tijela mornara, a francuski dnevni list 20minutes objavio je da je pronađeno i četvrto.

Od četrnaest članova posade, trojica su spašena, a trojica službeno proglašena mrtvima. Četvrto tijelo iz mora je izvukao spasilački brod, no za to još uvijek nema službene potvrde.

Preživjeli pomorci kažu da su valovi bili visoki desetak metara

Francuzi pišu kako su trojica mornara koje je spasio brod La Ventos lakše ozlijeđena.

Prema njihovim svjedočenjima, valovi su u trenutku kada je brod potonuo bili visoki desetak metara, a uragan Lorenzo, koji je bio u blizini, bio je treće kategorije.

Izuzetno male šanse za preživljavanje

Brod je potonuo u četvrtak. Tri dana tragalo se za mornarima koji su pronađeni u nedjelju.

"Uspjeli su ući u splav za spašavanje, ali ne znamo sa sigurnošću jesu li svi njihovi kolege to uspjeli. Bojimo se da su šanse za preživljavanje izuzetno male, unatoč profesionalnoj opremi koju su imali, no ipak postoje", izjavio je za 20minutes Franck Robine, prefekt Martiniquea.

Hrvatski ministar vanjskih poslova je optimist

"O kapetanu Miškiću još ne znamo ništa, naš kolega je u stalnom kontaktu s kriznim stožerom. Nije se potvrdio identitet našeg pomorca", kazao je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, dodajući da je optimist i vjeruje u pozitivan ishod.

"Mi smo optimisti i vjerujemo da ćemo ga pronaći živoga", kazao je ministar u Bruxellesu nakon sastanka Vijeća za vanjske poslove.

Potragu vode francuske vlasti uz američku potporu. Dnevne prelete izvode avioni Falcon 50 francuske mornarice i C-130 Hercules američke obalne straže.