Španjolska je s 27:23 pobijedila Francusku u zagrebačkoj Areni i izborila finale Europskog rukometnog prvenstva.

Najveći favoriti već su na poluvremenu imali šest golova zaostatka za razigranim Španjolcima, ali su u drugom dijelu stigli do tri gola razlike i imali šansu preokrenuti utakmicu. No u završnici je Španjolska pobjegla na +4 i izborila finale.

Španjolsku je do velike pobjede nosio Ferran Sole sa sedam golova, a Raul Entrerrios utrpao je šest, par u ključnim trenucima utakmice. Kod Francuske je najbolji bio Sorhaindo sa šest golova.
 

Španjolsku je u prvom dijelu predvodio fantastični Ferran Sole sa šest golova iz sedam šuteva, a u reprezentaciju se nakon dvije godine vratio Arpad Šterbik, najbolji rukometaš svijeta u 2017. Jučer je sletio u Zagreb nakon ozljede svog mlađeg kolege, a u prvom poluvremenu protiv Francuske je obranio dva od tri sedmerca.

Susret je rezultatski bio izjednačen do 18. minute kada je bilo 8:8. Do kraja prvog poluvremena Španjolska je napravila sjajnu seriju od 7:1, vrhunski je funkcionirala njezina obrana na čelu s vratarom Corrallesom.

Na početku drugog dijela Karabatić je nakratko smanjio zaostatak, ali Sole i Entrerrios vraćaju na 12:18. Pobjegli su Španjolci i na +7 20 minuta do kraja (13:21), no onda su Lagarde, Dipanda, Abalo i Porte na ulasku u posljednjih deset minuta smanjili na 19:23. Guigou je u 51. oteo loptu i brzo zabio za 20:23 i doveo utakmicu u neizvjesnost. Corrales je zaustavio udarac Abaloa da bi Canellas nakon gotovo osam minuta bez španjolskog gola uspio povisiti na 24:20 na isteku 52. minute.

Gotovo pet minuta nije bilo pogotka, proradili su francuski vratari i skinuli nekoliko ključnih udaraca, a Mahe četiri minute do kraja smanjio na 21:24 uz isključenje jednog španjolskog igrača. Iako je Dumoulin obranio dva udarca španjolskih igrača, lopta se uvijek odbijala u ruke Španjolcima te je Entrerrios golom za 25:21 dvije i pol minute prije isteka vremena riješio pitanje pobjednika.

Španjolskoj će ovo biti četvrti nastup u finalu europskih prvenstava, ali još nikada nije bila pobjednik. Gubila je finala 1996., 1998., 2006. i 2016. godine.

U nedjeljnom finalu Španjolska će igrati protiv boljeg iz ogleda Danske i Švedske koji se igra od 20:30 sati, dok će Francuska također u nedjelju igrati za treće mjesto protiv poraženog iz dvoboja Danske i Švedske.