Koalicijski partneri koji su danas razgovarali u Doboju o formiranju vlasti na razini Bosne i Hercegovini kazali su da ostaju opredijeljeni da se taj proces nastavi te da će se razgovarati o svim temama kako bi se odblokirali procesi u BiH.

Imovina u Republici Srpskoj je neupitna i otvoreni smo za razgovore kako bi se pojasnila trenutna situacija, jer je imovina Ustavom i Daytonom zajamčena, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka s bošnjačkim partnerima iz FBiH.

Naglasio je da je SNSD povukao kandidaturu Denisa Šulića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara zbog medijskih spekulacija koje je nametnula SDA, prenosi RTRS.

Istaknuo je da će drugo ime biti razmatrano u nadolazećem razdoblju.

''Da ne bi bio on taj koji će se potrošiti, predložit ćemo nekoga iz reda Ostalih za to mjesto, u nadolazećem razdoblju. Što se tiče ostalih tema. Stvar je u tome da se deblokira način odlučivanja o važnim temama. Mi želimo deblokirati odlučivanje na Vijeću ministara. Važno je za sve ljude u BiH da se deblokiraju procesi'', naveo je Dodik.

Dodik je rekao kako je SDA ranije više od godinu blokirala proces rada Vijeća ministara.

Dodik je ponovio kako u Republici Srpskoj neće odustati od pitanja imovine, ali i 9. siječnja.

''Ako je problem 9. siječanj i nama je problem 1. ožujak. Јe li netko mislio da se mi odričemo 9. siječnja? Niti mi očekujemo da se neko odrekne 1. ožujka. Međutim, to su teme koje se neće skloniti s dnevnog reda, ali ima mnogo drugih koje prvo treba završiti'', zaključio je Dodik.

Sastanku SNSD-a i predstavnika bošnjačkih stranaka u Doboju nazočili su lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednik stranke Željka Cvijanović, te Zoran Tegeltija, Obren Petrović, Sanja Vulić i Boris Јerinić.

Na sastanku su bili i predsjednici SDP-a Nermin Nikšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, NES-a Nermin Ogrešević, te Stranke za BiH Semir Efendić.