Snijeg koji je danas počeo padati u određenim dijelovima Bosne i Hercegovine napravio je probleme vozačima. Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, vidljivo je da je promet na Rostovu, na magistralnoj cesti M-16.4 Travnik-Bugojno u potpunosti obustavljen u oba smjera. Kako su za Faktor.ba potvrdili u BIHAMK-u, zbog snijega koji trenutno pada i popriječenih teretnih vozila ne preporučuju korištenje magistralne ceste Travnik-Bugojno kao i magistralne ceste Kupres-Šuica (Kupreško Polje). Također, na prevoju Karaula, na magistralnoj cesti M-18 Olovo-Kladanj te na magistralnoj cesti M-18 Sarajevo-Foča (Rogoj) otežano je odvijanje prometa. Na ostalim cestama u našoj zemlji promet se odvija po mokrom kolniku.

 - Iako zakonska odredba o obveznom posjedovanju zimske opreme stupa na snagu 15.11. vozače koji putuju preko planinskih prevoja upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme - upozorili su iz BIHAMK-a.

Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala, zbog mjestimično jakog vjetra. Kod tunela na Ivan-sedlu stablo je palo na put, zbog čega je otežano odvijanje prometa. Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da na svim cestovnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obvezno. Zbog sanacije dijela kolnika na A1 Sarajevo-Tarčin, na isključnoj traci petlje Tarčin, promet se u zoni izvođenja radova odvija usporeno. Povremene obustave prometa zbog minerskih ili deminerskih radova, tijekom dana aktualne su na magistralnim cestama M-19.3 Rogatica-Ustiprača (Dub, 09-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati), kao i na regionalnoj cesti R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati). Za danas je najavljen i početak radova na deminiranju na magistralnoj cesti M-18 Tuzla-Bijeljina kod mjesta Banj Brdo. Predviđeno je da od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa.