Snažna oluja praćena snijegom, kišom, gradom i jakim vjetrom zahvatila je centralne dijelove Sjedinjenih Američkih Država (SAD), usmrtivši najmanje tri osobe, među kojima i dvogodišnjakinju, prenosi Anadolija.

Zbog oluje je otkazano više od 400 letova na Međunarodnom aerodromu u Minneapolisu, u saveznoj državi Minnesoti, gdje je jučer izmjereno oko 33 centimetara snijega.

Snježne padaline uzrokovale su otkazivanje i nekoliko nogometnih utakmica. Američke vlasti zatvorile su nekoliko cesta na jugozapadu Minnesote zbog teških uvjeta na cestama. Zbog loših vremenskih uvjeta aerodrom u Siouzu Fallsu, u Južnoj Dakoti, zatvoren je već drugi dan. U toj državi zabilježeni su udari vjetra do 80 kilometara na sat.

Prema prognozama nacionalne meteorološke službe, olujno nevrijeme će se u nedjelju zadržati u Minnesoti, Wisconsinu i Michiganu, nakon čega će zahvatiti državu New York. Meteorolozi predviđaju da će u nedjelju visina snježnog pokrivača u južnim dijelovima Minnesote iznositi oko 50 centimetara.