Sibirskim hladnoćama bliži se kraj, najavile su prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Naime, kako im je navedeno na stranicama, u petak nas očekuje oblačno vrijeme s kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom. U jutarnjim satima i dio prije podneva ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom. Intenzivnije padavine na istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje od 40 do 60 l/m2.

U osataku zemlje padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne do 6 do 10 stupnjeva. 

Vikend bi po prognozama trebao biti kišovit.

U subotu je u BiH najavljeno pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovin se očekuje kiša u jutarnjim satima i tijekom večeri. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana. Na planinama sa snijegom. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stupnjeva. 

U nedjelju se u BiH očekuje pretežno občano vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Tijekom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.