Srpski stručnjak na klupi Milana Siniša Mihajlović će u ponedjeljak dobiti otkaz, a na klupi će ga naslijediti trener s godinama iskustva - Marcello Lippi (67), piše talijanski Calciomercato.

Već se duže vremena spominju potencijalni nasljednici na klupi Milana. Uprava je uložila sto milijuna eura u ljetnom prijelaznom roku, ali pomaka je malo. Tandem Silvio Berlusconi i Adriano Galliani već odavno ne zna što radi, a to pokazuju i rezultati koje Milan postiže unazad tri, četiri godine.

Rješenje problema vidi u promjeni trenera. No je li to uistinu ono što treba Milanu? Talijanski gigant je u četiri godine promijenio četiri trenera! Pet ako računamo Maura Tassottija. Nakon što je osvojio "scudetto", Massimiliano Allegri je dobio otkaz. Zamijenio ga je Mauro Tassotti, vječiti pomoćni trener na klupi najtrofejnijeg talijanskog kluba kada su u pitanju europski naslovi, ali samo privremeno.

Prava zamjena je došla u liku Clarencea Seedorfa, legende Milana i jednog od najboljih veznjaka u povijesti nogometa. Osvajač Lige prvaka s tri različita kluba je došao izravno s travnjaka na klupu, bez ikakvog iskustva. Unatoč svemu, momčad je pod Seedorfom proigrala iako na raspolaganju nije imao klasne igrače kao što je to Milan imao kroz povijest. No Seedorf je ubrzo dobio otkaz. Razlog? Igrači su se pobunili protiv Nizozemca na čelu s Riccardom Montolivom.

Zamijenila ga je još jedna legenda, tada trener Primavere (mlade momčadi Milana)Filippo Inzaghi. Inzaghi je imao dobar pristup, ali ponovo se pojavio isti problem - nedostatak iskustva i loši rezultati. Da ne spominjemo da je bio među najmanje plaćenim trenerima u Italiji. Bivši napadač je dobio otkaz, a zamijenio ga je Siniša Mihajlović, koji je ostvario vrlo dobre rezultate sa Sampdorijom sezonu ranije.

No ni Mihajlović nije uspio ono što je Silvio Berlusconi zamislio. Prvo mu je zabranio formaciju 4-3-1-2 koju je Srbin htio igrati te mu naredio da igraju u 4-4-2 formaciji, a zatim su krenule glasine o otkazu. Glasine traju već dobra dva mjeseca, a bivši igrač Lazija, Sampdorije i Intera se još uvijek drži i nema namjeru otići.

Međutim, izgleda da će morati. Nasljednik mu je Marcello Lippi, iskusni talijanski stručnjak, koji je osvojio Ligu prvaka s Juventusom te postao svjetski prvak s Italijom 2006. godine. Lippi bi Mihajlovića trebao zamijeniti u ponedjeljak što bi bio povratak Talijana u nogomet nakon dvije godine. Talijan je napustio Guangzhou Evergrande2014. godine i otad nije vodio neku momčad, prenose 24 sata.

 Ali ni Marcello Lippi se neće predugo zadržati pošto je Antonio Conte prvi i pravi izbor gazde Berlusconija. No prepreka je što je Conte trenutni talijanski izbornik. Kada dođe do rastanka bivšeg trenera Juventusa, s kojim je osvojio tri Serie A zaredom, i 'azzurra', Conte će sjesti na klupu Milana. A do tada se ne nazire svijetla budućnost 'rossonera'...