Svjetska nogometna federacija (FIFA) objavila je da će Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru početi 21. studenog i da će trajati 28 dana, točnije do 18. prosinca, javlja Anadolu Agency (AA).

Izvršni odbor FIFA-e danas je potvrdio 21. studenti kao dan kada će početi Mundial u Kataru, kako bi bile izbjegnute visoke temperature tijekom lipnja i srpnja u Kataru. Zanimljivo je da će se završiti 18. prosinca na nacionalni katarski praznik.

Do sada su svjetska prvenstva uglavnom trajala 32 dana, ali u Kataru će biti kraće za četiri dana kako bi klubovi i lige u kojima je tijekom zime vrhunac sezone imali što kraću pauzu.

FIFA je odlagala datum početka Svjetskog kupa u Kataru kako bi prilagodila natjecateljski kalendar za period od 2019. do 2024. godine. I ovaj kalendar je danas usvojio Izvršni odbor pa će klubovi biti obavezni pustiti igrače sedam dana prije početka Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Utakmice kontinentalnih kvalifikacija koje se obično igraju u listopadu pomjeren su za četiri mjeseca ranije. Tako će u periodu od 30. svibnja do 14. lipnja 2022. biti četiri termina za međunarodne utakmice.