LG je odradio još jedno predstavljanje novih mobilnih uređaja. Ovaj se put radi o mobitelu V20 koji zamjenjuje dosadašnji V10 model.

LG V20 dolazi "upakiran" u metalno kućište, a odlikuje se s po dva zaslona s prednje te s po dvije kamere sa stražnje strane kućišta. Kao i njegov prethodnik V20 s prednje strane ima jedan dodatni (manji) zaslon koji služi za prikazivanje obavijesti.

Zaslon je dodatno poboljšan te ga sada odlikuje bolje osvjetljenje (68 nita) te mogućnost prikaza većeg broja znakova (24) u odnosu na V10 koji prikazuje do 14 znakova.

Glavni zaslon je zadržao dimenzije i rezoluciju s prethodnog modela –5,7" @ 2.560 x 1.440 piksela. No, ovaj put se uz 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije u unutrašnjosti nalazi snažniji SoC – Snapdragon 820, piše Bug.hr.
 

Sa stražnje strane mobitela nalaze se dvije kamere, jedna rezolucije 16 MP s optičkim stabilizatorom slike te druga širokokutna (135 stupnjeva) rezolucije 8 MP. Ovaj put je LG s prednje strane mobitela postavio samo jednu –5 MP kameru koja je u mogućnosti snimati i širokokutne kadrove (120 stupnjeva) za što su V10 modelu bile potrebne dvije kamere.

Kako bi snimljeni materijali bili što mirniji, LG je V20 opremio i s Qualcommovom Steady Record 2.0 tehnologijom za stabilizaciju videa. Ljubitelji dobrog zvuka doći će na svoje zahvaljujući 32-bitnom Quad DAC sustavu i Bang & Olufsen slušalicama.

Softversku stanu uređaja čini kako je i najavljeno –Android Nougat, čime je V20 i službeno postao prvi mobitel na tržištu s najnovijom inačicom Androida. Za spajanje s računalom i punjačem koristi se USB-C port.

LG je novi V20 opremio i baterijom većeg kapaciteta (3.200 mAh) nego u prethodnika (V10 – 3.000 mAh). Vrijeme dostupnosti na tržištima te cijena uređaja tek trebaju biti objavljeni.