Iz Parlamenta BiH državnom tužiteljstvu prije nekoliko dana odaslan je odgovor na raniji zahtjev da se izjasni u pogledu neizvršenja presude Ustavnog suda BiH u predmetu "Božo Ljubić" kojom je utvrđen neustavan izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Kako saznaje Klix.ba, državnoj tužiteljici Gordani Bosiljčić dopis je poslala rukovoditeljica zakonodavno-pravnog odjela Mirjana Kutanjac, a u kojem je obavještava da je Tužiteljstvo BiH svoj akt poslalo na pogrešnu adresu.

Riječ je, naime, o Interresornoj radnoj skupini za pripremu Prijedloga izmjena i dopuna zakona BiH kojom se tužiteljica Bosiljčić obratila.

Kako je ovaj portal objavio, nakon što je 27. rujna 2018. otvorena istraga protiv NN izvršitelja PSBiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH, Suda BiH ili Doma za ljudska prava, navedena tužitelojica prije nekoliko dana tražila od ove interresorne skupine da predoči što je uradila po ovom pitanju.

Kutanjac, pak, navodi da je njen rad faktički prestao proglašenjem rezultata Općih izbora 2018. godine, te činjenicom da nisu održane konstitutivne sjednice oba doma Parlamenta. Ona dodaje da je tako i prestao mandat svim članovima Interresorne radne skupine.

Inače, Ustavni sud 25. srpnja ove godine dostavio rješenje u kojem se konstatira da ova presuda nije izvršena.