Hrvatska bi u četvrtak mogla biti uklonjena s popisa sigurnih koridora za putovanje Velike Britanije, nakon što su tamo potvrđeni prvi uvezeni slučajevi koronavirusa povezani s boravkom u zemlji.

Britanska će vlada, kako piše The Guardian, vjerojatno ukloniti Hrvatsku s popisa sigurnih zemalja zbog porasta broja slučajeva koronavirusa.

Ukoliko dođe do toga, svi koji u Veliku Britaniju uđu iz Hrvatske morat će u 14-dnevnu samoizolaciju. Odlukom bi mogle biti pogođene tisuće britanskih turista koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Istovremeno je glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19, Jelko Kacin, rekao da će staviti Hrvatsku na crvenu listu, odnosno, odrediti rok za povratak njezinih državljana iz Hrvatske kako bi izbjegli obvezujuću samoizolaciju.

Svi koji od petka nadalje budu išli u Hrvatsku na odmor čeka samoizolacija od 14 dana nakon povratka. Oni koji su trenutno na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, mogu se vratiti kući do kraja vikenda, bez obavezne samoizolacije.

U srijedu je bio najgori dan za Hrvatsku od početka epidemije novim koronavirusom. U razmaku od 24 sata zabilježeno je čak 219 novih slučajeva zaraze. Dvoje je preminulo, prenosi Avaz.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 7.074 slučaja zaraze novim koronavirusom, 168 ljudi je preminulo, a 5.386 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 5.459 ljudi.

(www.jabuka.tv)