Kako neslužbeno doznaje 24sata, blokada graničnog prijelaza Bregana u petak ujutro bila je zbog sumnje da se u kovčegu proslavljenog ruskog pijanista Andreja Gugnina (32) nalazi eksplozivna naprava. Nakon što su pirotehničari pregledali kovčeg, utvrdili su kako je zapravo riječ o štimeru za klavir.

Uređaj za tonsko ugađanje klavira imao je u kutiji koja se nalazila u njegovoj putnoj torbi. Budući da se slovenskim graničnim policajcima taj uređaj tijekom rendgenskog pregleda učinio sumnjivim, autobus je zaustavljen, a putnik je priveden, navodno u lisičinama.

Flixbusov autobus, kako javljaju slovenski mediji, vozio je na liniji iz Zagreba u Torino, prenosi 24sata.

Andrej Gugnin rođen je 1987. godine. Diplomirao je na Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski kod Vere Gornostajeve, nakon čega dobiva poziv da se kao redovni član pridruži programu Moskovskog filharmonijskog društva za mlade glazbene talente pod nazivom Zvijezde 21. stoljeća. Od 2016. studira na Međunarodnoj pijanističkoj akademiji Lago di Como kod Stanislava Judeniča i Williama Naboréa. Redovito svira na turnejama, održava recitale, nastupa kao komorni glazbenik te solist uz orkestar u više od dvadeset zemalja, u poznatim koncertnim prostorima kao što su Musikverein u Beču, Carnegie Hall u New Yorku, Abravanel Hall u Salt Lake Cityju, Sydney Opera House, Eastman School of Music, Velika dvorana Moskovskog državnog konzervatorija, Koncertna dvorana P. I. Čajkovski u Moskvi, Tajlandski kulturni centar, Muzej Louvre, HNK u Zagrebu i dr.Nakon uspješnog debija u Royal Festival Hallu s Londonskim filharmonijskim orkestrom i mnogim drugim nastupima, očekuje ga preko 150 koncerata diljem svijeta; turneja s Israel Camerata Orchestra, vlastiti ciklus koncerata u Moskovskoj filharmoniji s kojom će izvesti sve Beethovenove klavirske koncerte, nastupi s brojnim slavnim dirigentima…