Crveni spust na Sljemenu i službeno je u srijedu na FIS-ovoj kontroli dobio zeleno svjetlo za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019.

Potvrdili su to na Sljemenu Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline za muškarce, i Gorazd Bedrač, predstavnik FIS-a, koji su stigli u snježnu kontrolu, obveznu za sve organizatore utrka FIS Svjetskog kupa, piše Index.hr.

Predstavnici FIS-a su bili zadovoljni stanjem slalomske staze na Sljemenu te su pohvalili organizatora i djelatnike skijališta Sljeme zadužene za pripremu staze. Zahvaljujući njihovom trudu, Crveni spust je bio spreman za termin FIS-ove kontrole pa je dobio zeleno svjetlo za utrke koje su na rasporedu 5. i 6. siječnja.

Vrlo sam zadovoljan viđenim na Sljemenu i trenutnim stanjem Crvenog spusta, pa danas nismo trebali razgovarati o potvrdi održavanja ili eventualnom otkazivanju utrke. To je i rezultat ulaganja Grada Zagreba u poboljšanje sustava zasnježenja na Sljemenu. Razgovaralo se isključivo o planu završne pripreme staze kako bi najbolje svjetske slalomašice i slalomaši 5. i 6. siječnja na Sljemenu imali što bolje uvjete. Trenutno je kvaliteta pripreme staza na vrlo visokoj razini, pogotovo u muškom slalomu, što je bilo vidljivo i na posljednjem slalomu u Madonni di Campiglio gdje je puno natjecatelja s visokim startnim brojem ulazilo u drugu vožnju. FIS radi zajedno s organizatorima na daljnjem poboljšanju kvalitete pripreme staza, rekao je Emmanuel Couder.

Trenutno na Crvenom spustu ima između 80 i 120 centimetara utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača, što je dovoljno da izdrži i eventualnu južinu.