Jedan od najboljih nogometaša svih vremena otišao je svega tri tjedna nakon što je proslavio svoj 60. rođendan. Vijest o smrti Diega Maradone pogodila je čitavi nogometni svijet. Legendarnog nogometaša oplakuju njegovi navijači i sportske zvijezde diljem svijeta, a posebno je bila zanimljiva izjava Petera Shiltona kojem je Maradona 1986. godine postigao slavni pogodak rukom. 

Maradona je za vodstvo 1-0 "nadskočio" vratara Petera Shiltona i podignutom rukom iznad glave zabio pogodak. Tuniski sudac Ali Bin Nasser je bez razmišljanja pokazao rukom na centar. Englezi su se bunili, ali pomoći nije bilo.

"Udario sam loptu malo glavom, a malo uz pomoć Božje ruke", kazao je tada, a izgleda kako mu slavni vratar to nije oprostio.
 


"Moj život je dugo povezan s Maradonom i to ne na način koji mi se sviđa. Bio sam tužan kada sam čuo vijesti da je preminuo. Bio je, bez imalo razmišljanja, najbolji igrač na svijetu protiv kojeg sam igrao i moje misli su uz njegovu obitelj", rekao je Shilton, pa se prisjetio pogotka: 

"Tko je mogao znati da će to učiniti. Lopta je bila visoka i znao je da je ne može pogoditi glavom, pa se poslužio rukom. Bilo je to očito varanje. Krenuo je slaviti, ali se dva puta osvrnuo preko ramena. Činilo se da i on čeka da mu sudac poništi pogodak. Svi su znali što je učinio, osim trojice sudaca. Nije me briga što tko misli, ali taj detalj odlučio je pobjednika. Ono što me boli je to što se nikad nije ispričao. To nije uredu. U sebi nije imao nimalo sportskog duha", kazao je Shilton, prenose Sportske novosti.