Kao što je svima onima koji prometuju iz pravca gornjoramskih sela prema Prozoru poznato, u tijeku su radovi na sanaciji i proširenju puta na potezu Podborsko raskrižje - Haćimići. Riječ je o dosta zahtjevnoj dionici koja podrazumijeva angažman specijalnih strojeva jer je riječ o dosta stjenovitom terenu.  

U našem društvu su bili trenutni zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije i predsjednik OO HDZ BiH Rama Drago Tule i kandidat OO HDZ BiH Rama za županijsku Skupštinu Slavko Bilić. Spomenute radove većim dijelom financira Vlada Hercegovačko-neretvanske županije. Upravo u kontekstu činjenice da županijska Vlada trenutno financira nekoliko infastrukturnih projekata u našoj općini, bitna je kordinacija rada bivših i budućih zastupnika u županijskoj Skupštini.  



„Jako smo zadovoljni viđenim ovdje na terenu. Riječ je o sanaciji najzahtjevnije dionice, nakon čijeg će zvršetka biti umnogome olakšano prometovanje na ovome pravcu. Osim žitelja gornjoramskih sela, ovaj put je iznimno bitan i svima onima koji ovim pravcem prometuju prema Tomislavgradu“, naveo je Bilić.  

Put kroz Sopot

On se osvrno i na činjenicu da se trenutno prometuje kroz selo Sopot po izrazito lošem putu, ali će po završetku radova na glavnom pravcu, biti saniran i ovaj lokani put, koji se također financira iz županijskog proračuna. Nažalost, morali smo čekati nekoliko godina i sanaciju puta pod Pećinama da bi na red došla sanacija i ovoga seoskog puta. Općinska je vlast godinama odbijala izvršiti njegovu sanaciju. Mještani su posebno ogorčeni jer smatraju da ih se godinama zaobilazilo jer nisu glasovali za one koji trenutno vladaju općinom. "Osobno ću se u županijskoj Skupštini zalagati da se već od proljeća nastavi s ulaganjam u ovu prometnicu, ali i druge projekte od interesa za našu lokalnu zajednicu", zaključio je Bilić.