WhatsApp je jedna od najpopularnijih globalnih komunikacijskih platformi s oko 2 milijarde korisnika diljem svijeta.

Mnogima je ovo i primaran način komunikacije s prijateljima, kolegama te grupama ljudi sličnih interesa. S obzirom na to da je konkurencija na ovom tržištu jako velika, Meta konstantno testira i razvija nove opcije koje donose manja ili veća poboljšanja same platforme, odnosno njena korisničkog iskustva.

Jedno takvo poboljšanje najavio je u srijedu Mark Zuckerberg na svom profilu na Facebooku, a riječ je o – avatarima. Avatari će korisnicima ove platforme omogućiti novi i personalizirani način izražavanja tijekom komunikacije.

Digitalne verzije korisnika mogu se napraviti od, kako su naglasili u službenoj objavi na stranicama Facebooka, milijardi kombinacija različitih stilova frizura, izraza lica i odjeće, piše Zimo.hr.

Na Facebooku kažu da, osim što je korištenje avatara zabavno, ono pruža i veći osjećaj privatnosti jer, umjesto prave fotografije, korisnici sada mogu koristiti svoju digitalnu verziju.

Naime, korisnici sada kao profilnu fotografiju na WhatsAppu mogu koristiti personalizirane avatare ili mogu odabrati jednu od 36 naljepnica s kojima mogu izraziti svoje emocije i akcije.

Iz Zuckerbergove kompanije najavili su kako će nastaviti s poboljšanjima prikaza avatara tako da će oni s vremenom postati još bolji i atraktivniji.