Veći broj roditelja, barem sudeći prema komentarima na društvenim mrežema, nije zadovoljan činjenicom kako će školska godina u Hercegovačko – neretvanskoj županiji započeti 2. rujna. Susjedna, Zapadno – hercegovačka županija je donijela odluku po kojoj će školska godina započeti tjedan dana kasnije nego u HNŽ-u, što je naišlo na odobravanje javnosti.

Za Ero.tel su iz Vlade HNŽ-a potvrdili kako do sada nije bilo nikakvih zahtjeva za odgodom početka školske godine, što znači kako bi ona trebala započeti 2. rujna.

-Može se dogoditi da u međuvremenu stigne određeni broj zahtjeva, ali to trenutno nije slučaj. To nam govori kako škole žele da nastava krene 2. rujna i za sada je takav plan. O svim mogućim promjenama, javnost će biti blagovremeno informirana – rekli su za Ero.tel u Vladi HNŽ-a.

Inače, predsjednik županijske vlade Nevenko Herceg je ovoga tjedna objavio kako je riješeno pitanje tehnološkog viška u školama i kako niti jedan prosvjetar neće ostati bez posla. Radi se o još jednom poduhvatu ako se zna kako je čak 300 prosvjetara u ovoj županiji u domeni tehnološkog viška. Hoće li prekobrojnost kadra u prosvjetnom sustavu osigurati bolju kvalitetu nastave u budućnosti ostaje da vidimo.

M.K./Ero.tel