Dužnosnici na Filipinima su potvrdili kako djeca u toj zemlji neće ići u škole sve dok cjepivo za koronavirus ne postane dostupno.

Sada se strahuje od toga da će milijunima učenika biti ugrožen pristup obrazovanju.

Nastavlja se online nastava, strahuje se za siromašne učenike

Znanstvenici diljem svijeta pokušavaju doći do cjepiva za koronavirus, ali većina njih upozorava da će trebati bar godina ili dvije dok ono postane dostupno.

U međuvremenu, Leonor Briones, tajnica ministarstva obrazovanja je rekla kako će se nastaviti online nastava sve do kraja kolovoza. u isto vrijeme, strahuje se kako najsiromašnija djeca, koja nemaju internet, neće imati pristup obrazovanju.

Filipini su počeli ublažavati mjere karantene koje su bile na snazi više od dva mjeseca, unatoč stotinama novih slučajeva na dnevnoj bazi.

Ekonomija pogođena

Dok je zemlja bila zatvorena, broj slučajeva se smanjio, ali je ekonomija jako pogođena, a milijuni ljudi trebaju pomoć države.

Restrikcije za kretanje su i dalje na snazi, što uključuje i djecu koja ne smiju vani osim ako ne idu npr. po namirnice.

U ponedjeljak je na Filipinima bilo 59 novih slučajeva, što je ukupno dovelo do 22.474 oboljelih, a 1011 osoba je preminulo.

Brojne zemlje nastavile sa školom

Brojne zemlje su nastavile s nastavom u školama, a među njima su Francuska, Australija i Novi Zeland.  

Južna Koreja je morala odgoditi nastavu uslijed velikog porasta u broju zaraženih.

U Indoneziji su škole zatvorene sve do sljedećeg mjeseca.