Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho ustvrdio je kako obraćanje predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u Ujedinjenim narodima "zvuči kao lavež psa", reagirajući na Trumpove tvrdnje da će Sjedinjene Države biti prisiljene potpuno uništiti Sjevernu Koreju.

Postoji izreka "Psi laju - karavane prolaze", kazao je Ri novinarima ispred hotela u blizini sjedišta UN-a u New Yorku. "Ako je (Trump) mislio iznenaditi nas lavežom psa, jasno je da sanja", dodao je. Upitan što misli o tome što je Trump sjevernokorejskog vođu Kim Jong-una nazvao "rocket man", Ri se našalio rekavši da mu je žao njegovih suradnika.

Ri bi trebao danas održati govor u UN-u. Njegov komentar je prva službena reakcija nakon Trumpovog najozbiljnijeg upozorenja Pyongyangu do sada u obraćanju u UN-u kada je zatražio da zemlje članice rade zajedno na izolaciji Kimova režima dok ne prestane s neprijateljskim ponašanjem. Ako Sjeverna Koreja zaprijeti Sjedinjenim Državama ili njezinim saveznicima, Trump je rekao: "Nećemo imati izbora, nego potpuno uništiti Sjevernu Koreju". "Rocket man je u samoubilačkoj misiji za sebe i svoj režim", dodao je Trump.