Sjeverna Koreja osudila je na smrt američkog predsjednika Donalda Trumpa jer je njihovog vođu Kim Jong Una nazvao kukavicom, piše ruski Sputnik. Uvodnik u listu Rodong Simun, glasilu Centralnog komiteta partije, ljutito kritizira Trumpovu nedavnu posjetu Južnoj Koreji u sklopu njegove azijske turneje. Trump je u Seulu sjevernokorejski režim nazvao ''okrutnom diktaturom''.

''Najgori zločin koji mu nikad neće biti oprošten je što se usudio da zlonamjerno uvrijedi dostojanstvo našeg vrhovnog vođe. On bi trebao znati da je odvratni kriminalac kog je korejski narod osudio na smrt'', pišu sjevernokorejske državne novine. Od dolaska Trumpa na vlast traje verbalni rat između njega i Kim Jong Una, a odnosi dvaju zemalja s nuklearnim oružjem se pogoršavaju.

Trump je tijekom azijske turneje obišao pet zemalja. Za boravka u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, na Twitteru se osvrnuo na Kimov izgled. "Zašto me Kim Jong Un vrijeđa nazivajući me starim, kad ja njega nikad ne bih nazvao niskim i debelim?", napisao je američki predsjednik.