Nogometaši Širokog Brijega plasirali su se u drugo pretkolo Europske lige.

U uzvratnom susretu prvog pretkola igranom u kazahstanskom Almatyju Širokobriježani su odigrali neodlučeno (0:0) s Ordabasyjem te su tako zahvaljujući pobjedi na Pecari od 2:0 prošli u daljnju fazu natjecanja gdje ih očekuje škotski Aberdeen.

Očekivano, susret su agresivnije otvorili domaćini, no nisu uspjeli stvoriti niti jednu ozbiljniju priliku. Široki Brijeg je prvi zaprijetio u 18. minuti kada je Luka Menalo iz voleja snažno pucao, a lopta je prošla uz vratnicu.

U 30. minuti kapetan gostiju Josip Barišić izbacivao je loptu iz svog kaznenog prostora te zamalo pogodio vlastitu mrežu kada mu je lopta ''preletila'' preko noge. Ovo je ujedno bilo i jedino uzbuđenje u prvom dijelu susreta.

Zanimljivo, Široki Brijeg je zbog bizarnog razloga utakmicu odigrao u žuto-crnim dresovima. Naime, Široki Brijeg i Ordabasy dogovorili su prije utakmice da će domaćin igrati u bijelim dresovima, a hercegovačka momčad u plavim, no Kazahstanci su se u posljednji trenutak predomislili te su inzistirali da oni igraju u plavim dresovima. Problem je tako nastao jer Širokobriježani nemaju sa sobom gostujuću bijelu garnituru dresova jer su prema prethodnom dogovoru s domaćinom ponijeli samo plavu.

Nastavak je bio dosta zanimljiviji, no mreže su mirovale. U 50. minuti zaprijetio je Ordabasy, no udarac Vitalyja Lija završio je pored vratnice. U tom razdoblju Kazahstanci su pritisnuli Širokobriježane koji su u nekoliko navrata panično izbijali loptu prema centru terena. U 53. minuti Dino Ćorić je u posljednji trenutak izblokirao udarac Lija s vrha peterca.

U 66. minuti Široki Brijeg je praktički mogao riješiti susret, no kontranapad u situaciji ''tri na dva'' nije iskoristio Dejan Čabraja čiji udarac su zajedničkim snagama izblokirali vratar i stoper.

U 77. minuti još jedna sjajna prilika za Široki. Josip Ćorluka je ubacio s desne strane, a Luka Menalo je glavom pucao, no loptu je s gol linije spasio branič Ordabasyja.

Do kraja susreta nije bilo nekih izrazitih prilika, a trener Goran Sablić je u posljednjim minutama zatvorio utakmicu te su je njegovi igrači mirno priveli kraju.

Široki Brijeg će prvi susret drugog pretkola Europske lige igrati 13. srpnja u škotskom Aberdeenu kod istoimene momčadi na stadionu Pittodrie dok Škoti gostuju na Pecari 20. srpnja.

ORDABASY: Bekbajev, Smakov (58. Jerlanov), Li (65. Jordanov), Kovalčuk (83. Žumanov), Nurgalijev, Fontanello, Tolebek, Tungišbajev, Diakhate, Bočarov, Simčević.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, D. Ćorić, Čabraja (90+4. Nikić), Menalo, J. Ćorić (59. Kožul), Lončar (70. Ćorluka), Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.