Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu u popodnevnim satima u utorak započeli su pretres prostorija Federalne uprave civilne zaštite, javlja reporterka N1 Milica Vučetić.

N1 saznaje da je po naredbi Suda BiH u tijeku pretres prostorija Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu u vezi afere “Respiratori”.

Neslužbeno saznaju da su policijski službenici SIPA-e u ponedjeljak izuzeli dokumentaciju o nabavci respiratora iz FUCZ.

Podsjećaju, informacija da je uvoznik 80 respiratora koje je naručila Vlada FBiH poljoprivredno gazdinstvo "Srebrena malina" koje se bavi preradom i konzerviranjem voća i povrća, podigla je veliku prašinu.

Dvije lokacije

U tijeku su pretresi na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo koje vrše policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po naredbama Suda BiH, potvrdio je Feni glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Naglasio je da će "više informacija biti poznato nakon završetka aktivnosti".

''Bitno je napomenuti da se navedeni pretres vrše zbog određenih sumnji u nezakonite radnje prilikom uvoza respiratora'', kazao je Miladinović.