Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije 'Pink' Željka Mitrovića, osuđen je u utorak na srpskom Prvom osnovnom sudu na 11 mjeseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana, zbog prometne nesreće iz srpnja 2013. kada je na pješačkom prijelazu u Ustaničkoj ulici pregazio 17-godšinju Andreu Bojanić, piše Nova.rs.

Mitrović nije prisustvovao izricanju presude.

Sutkinja je u obrazloženju presude navela razloge zbog kojih je Mitrović proglašen krivim za nesreću u kojoj je stradala Andrea (17).

"Proglašava se krivim što se 18. 7. 2013. godine u 22.45 na kolniku Ustaničke ulice nije pridržavao prometnih propisa i kretao se većom brzinom od dozvoljene koja je bila ograničena na 50 kilometara na sat i tom prilikom počinio teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa", kazala je sutkinja i dodala da je presuda ista kao i prethodna, odnosno da se u ponovljnom postupku nisu promijenile okolnosti. Osim toga, Mitroviću je naloženo da plati sudske troškove.

Aleksandar Mitrović je 18. srpnja 2013. godine, vozeći džip marke BMW, na pješačkom prijelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Tužiteljstvo je u optužnici tvrdilo da je Mitrović u trenutku nesreće vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca, Andrea je odletjela 29 metara.

Mitrović je nakon nesreće pobjegao sa lica mjesta, da bi se naknadno sam prijavio policiji, u pratnji oca Željka.

Otac Andree Bojanić, koji je prisustvovao izricanju presude, nije želio komentirati presudu, kao ni njegovi odvjetnici.