Supruga premijera Armenije, Anna Hakobyan, rekla je da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za domovinu, razgovarajući sa ženama izaslanicama područja Nagorno-Karabaha gdje traju žestoki okršaji vojske te zemlje i Azerbajdžana.  

"Armenski narod se nalazi pred povijesnom prekretnicom za armenski narod, i mi se možemo osloniti samo na sebe", naglasila je ona. 

Anna Hakobyan je pozvala sve majke i žene, kćeri i sestre da budu jake i da se ničega ne plaše, piše Sputnjik.  

Prije puta u Karabah, suprug Nikol Pashinyan joj je rekao da njihov jedini sin Ashot, ide u Karabah, pošto je rezervist. Ashot je prikupio i pripremio dokumenta, a majka ga nije zaustavljala, naprotiv. 

"Rekla sam mu: 'Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa plemenitije nego dati život za domovinu'. Nisam znala kakva će situacija biti tamo, i hoćemo li se moći čuti. Ispostavilo se da tog dana nije otišao, već je određen kasniji datum za njegovu regrutaciju, ali ja i dalje stojim pri svojim riječima", napisala je Hakobyanova na Facebooku. 

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošlog tjedna. Dvije strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba.