Potonuće Bourbon Rhodea i nestanak sedam članova posade zajedno s tri splavi koje su trebale biti aktivirane, misterij je koji ne muči samo hrvatsku i ukrajinsku javnost, za čijom posadom se traga, već i pomorce diljem svijeta.

U srijedu su međunarodni pomorski sindikati objavili apel da se nastavi s aktivnom potragom, a jedan Filipinac iskoristio je softver za simulaciju kako bi iz dostupnih podataka prikazao posljednju plovidbu Bourbon Rhodea, piše Morski.hr.

Podsjetimo, Bourbon Rhode, čiji je vlasnik tvrtka Bourbon Offshore, potonuo je 26. rujna 2019. usred Atlantika, oko 1200 nautičkih milja od Martiniquea. Brod je bio na putu za Georgetown u Gvajani, kad ih je sustigao uragan Lorenzo. Na brodu je bilo ukupno 14 članova posade, a nakon potonuća, tri su člana posade spašena, četiri su pronađena mrtva, a za sedam se još traga.

„Koristim ‘Ship Simulator Extremes’ za simulaciju posljednje poznate plovidbe Bourbon Rhodea prema prikupljenim informacijama“, napisao je filipinski pomorac ispod objave.