Smatram da, ako živimo u sistemu etničkog predstavljanja te ako Bošnjaci biraju bošnjačkog predstavnika, a Srbi srpskog predstavnika, nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika. Smatram da je to opasno za BiH i da će to građanima hrvatske nacionalnosti ogaditi BiH. A to može dovesti do toga da Hrvati traže treći entitet – kazao je Silajdžić dok mu je Komšić, nezadovoljan onime što čuje, želio nešto proturječiti.

Silajdžić u snimci sugovorniku Komšiću objašnjava problematiku koja je aktualna upravo ovih dana nakon što je Komšić postao članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Snimka emisije iz 2006. godine u kojoj su gostovali istaknuti političari iz BiH, Haris Silajdžić i Željko Komšić, viralni je hit koji je zapalio društvene mreže, piše Večernji list.

Video prikazuje razgovor dvojice političara tijekom kojeg Silajdžić sugovorniku Komšiću objašnjava problematiku koja je aktualna upravo ovih dana nakon što je Komšić postao članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Njegov izbor kao hrvatskog predstavnika izazvao je negodovanje mnogih Hrvata u BiH budući da je Komšić postao članom Predsjedništva nakon njihova preglasavanja od strane Bošnjačkih glasača. Stoga, je jučer u Mostaru održan i veliki prosvjed kojim su organizatori poslali poruku o preglasavanju Hrvata u BiH.

Video – Silajdžić i Komšić o uzurpiranju hrvatske glasačke volje 2006. godine
 

– Smatram da, ako živimo u sistemu etničkog predstavljanja te ako Bošnjaci biraju bošnjačkog predstavnika, a Srbi srpskog predstavnika, nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika. Smatram da je to opasno za BiH i da će to građanima hrvatske nacionalnosti ogaditi BiH. A to može dovesti do toga da Hrvati traže treći entitet – kazao je Silajdžić dok mu je Komšić, nezadovoljan onime što čuje, želio nešto proturječiti.