James Rodriguez novi je igrač Bayerna. Njemački gigant tu je vijest već potvrdio, premda Kolumbijac još nije potpisao za Bavarce.
 
Mjesecima se špekuliralo da će James u United ili Chelsea, no ništa od svega toga. Nezadovoljan minutažom seli se u redove njemačkog prvaka, na posudbu do 2019. godine, nakon čega će Bayern imati pravo prvokupa.

James Rodriguez bio je najveća neočekivana zvijezda svjetske smotre u Brazilu prije tri godine. Kolumbija je igrala prekrasan, atraktivan i efikasan nogomet, a James je bio njen najbolji igrač. Nakon što su s lakoćom prošli grupu, Kolumbija je u osmini finala došla na noge Urugvaju, a golčina koju je postigao tadašnji igrač Monaca praktički ga je transferirala u Real Madrid. Kolumbija je u četvrtfinalu ispala od Brazila (1:2), a James je ipak uspio biti najbolji strijelac Mundijala.

Florentino Perez odlučio je već to ljeto u Madrid dovesti mladog Kolumbijca i nije pitao za cijenu. Odšteta od 79,8 milijuna eura bila je treća najveća koju je Real platio za nekog igrača te šesta u povijesti. Od Realovaca su više koštali samo Gareth Bale (100 milijuna eura) i Cristiano Ronaldo (94), a u povijesti nogometa veće transfere od Jamesova ostvarili su još samo Paul Pogba (105), Gonzalo Higuain (90) i Luis Suarez (82,3).
 

Na Bernabeu je James došao kao super zvijezda, novi Galacticos u svlačionici Reala, ali Kolumbijac se nije pretjerano naigrao u Madridu. Premda je pružaoo odlične partije i zabio zlata vrijedne golove, posebice u prvoj sezoni po dolasku u Madrid, treneri ga nisu pretjerano cijenili. I kod Ancelottija i kod Beniteza, a i kod Zizoua, Rodriguez je bio osuđen na marginalne uloge. Kad bi i zaigrao, ulazio bi uglavnom s klupe, a nerijetko je utakmice promatrao s tribina. U tri godine za Kraljeve je odigrao 76 dvoboja i postigao 28 golova. Pribrojimo li time i tridesetak asistencija, a u obzir uzmemo da mu je minutaža bila mizerna, Jamesove brojke su zaista impozantne. Možda ne vrijedi novac koji je za njega Real platio Monacu, no sigurno nije ni ''najveća nogometna prevara'', kako su ga neki ''stručnjaci'' u ove protekle dvije godine nazivali.
 
 
Hipoteka jednog od najskupljeg igrača svih vremena bila je preveliki teret. Očekivanja navijača i uprave kluba bila su nerealna i samim tim što Kolumbijac u Madridu nije uspio postati novi Zidane, ad hoc je proglašen viškom kojeg se pod hitno mora prodati i koliko-toliko sanirati ''štetu'' vrijednu 79,8 milijuna funti.
 
Vidjet ćemo hoće li se snaći u Bavarskoj. Kvalitetu ima, a Ancelotti  je inzistirao na ovom transferu.