Bez obzira jeste li ljubitelj novogodišnjih rezolucija, ove su odluke kojih biste se svakako trebali pridržavati. Neke od njih će kratkoročno imati utjecaj na vaš novčanik, neke će poboljšati vaše financijsko zdravlje, a dio njih kroz neko vrijeme mogu rezultirati sjajnim financijskim rezultatima.

Očistite svoj novčanik
Od kartica koje ne koristite već neko vrijeme do članarina za teretanu u koju ne idete već mjesecima... Pogledajte koje su od kartica koje se nalaze u vašem novčaniku uistinu korisne, u skladu s vašim potrebama i kako se njima možete služiti u narednoj godini. Prestanite plaćati fee za usluge koje ne koristite.

Isplanirajte i svoja mini ulaganja
Kako biste kvalitetno planirali budžet, važno je da i odredite na koji ćete način potrošiti ušteđeni novac. Na odjeću ili mini izlet? Igraću konzolu ili ljetovanje? Odlazak na večeru ili novo posuđe?

Razmislite o svojim kreditnim karticama
I njihovim uvjetima korištenja. Raspitajte se koja je kartica uistinu najbolja za vas u skladu s vašim primanjima i troškovima.

Svaki dan provjeravajte stanje na računu
I to biste trebali raditi koristeći opcije i usluge koje su besplatne. Na taj način ćete biti svjesniji i svakodnevnih troškova i koliko izdvajate za njih.

Povećajte štednju
Krenite s 1% višom štednjom, a onda iz mjeseca u mjesec povećavajte postotke. To će vas motivirati, dati vam osjećaj zadovoljstva, a do kraja godine... završni broj bi vas mogao ugodno iznenaditi.

Kreirajte fond za iznenadne situacije
Za svakodnevne iznenadne troškove. Pokušajte svaki mjesec ostaviti manji iznos gotovine za troškove koji tek vrebaju iza ugla.